Sunday, October 31, 2010

gajet impianku :D


haa, ini dia gajet yang aku idam-idamkan dari dlu smpai skrg. Nikon D90. walopon skrg byk keluaran Nikon yg terbaru antara yg latest Nikon D3100, aku tetap tergila-gilakan Nikon D90. aku peduli ape org ckp aku ni ketinggalan zaman or ape. tp kan kan, aku mmg ske gilaa kamera ni. uishh kalo aq dpt miliki 1 Nikon D90 ni, kompem tak tido 7 hari 7 malam aku dibuatnya. hahaha, ape lahh. aku akan berusaha miliki Nikon D90. muahh muahh kat kamera ni

























haa, yang ni pulak Sony Ericsson W910. aku start suke phone ni since form 3 kot. aku tgok kazen n kwn2 aku pakai. aku ade gak try godeh2 phone dorg kan. function Sony Ericsson W910 ni memang match ngan aku. ringan, ad mp3(aku kan suke dgr lagu), kamera 2 MP(jelas bebb)
hurm, aku kalo boleh nak sgt fone ni even aku tgok ade lgi byk phone yg canggih2 kat luar sane tuu. phone ni comel kot bagi aku. ohh, bilelah aku nak dpt phone ni. no money no talk kan? HAHA



tu je kot gajet yang aku ske gilaa. haha kalo nmpk 2 mende ni kat kedai, aku lajuu je ke kedai tuu lepaskan rinduu :)

lepas exam

uitt. lepas exam ni kan mcm2 bende aku kene buat. aku tgok semua org rileks je kan. tibe kat aku, pehh byk btol mende nak setel.

cegu aku kate pas exam, kene duk library 1 minggu. kemas buku2 semua. rekodkan balik dan bla blaa.
then kan kan, aku kene setelkan bout biasiswa aku tu lgi. aaa bout jamuan chess yg aku tak tau sempat ke tak. tapi takpe. tugas aku tolong P je. hahaha legee aku. lagi kan kan, aku kene jumpe cegu itu cegu ini nak kasik bersih sume hal. hal ape? bout biasiswa gak ler. adeihh pening aku. sempat ke aku setelkan sume before cuti start? takot aku.
nnt cuty tak aman bebb.

haa, pas exam ni aku mmg busy ahh dgn mcm2 aktiviti. 2 nov 2010 da pulang buku teks. ape cer? nak smpul buku mne yg smpul da nyawa2 ikan. nak kasik junior pakai kene la cantik2. baruuu ade gayee. tgok name junior last year kartini a rahman. hahah cewahh *over plak aku.

aku rase tu je kot aku nak coret coret hari ni. tengss aa sudi bace blog aku yg comot momot ni. sekian. salam :)

Thursday, October 28, 2010

2 minggu :)


nampak tak ape mende kat atas tu? haa inilah suasana dewan peperiksaan. aku amek exam gune konsep dalam dewan spt gmbr di atas ni haa. aku kan duk kat barisan 6 dari belakang. jenuh gak laa nak tgok jam dinding kat depan dewan kan. adoii.
ni suasana mase mule2 aku masuk dewan. stiap pagi selama 2 minggu berturut-turut *sbenarnye 10 hari je kott, pada jam 7:15 pagi aku da terpacak kat dewan ni. inilah syurga aku dari 19 oktober-29 oktober 2010.


haa, stelah byk halangan dan pancaroba telah aku tempuhi, akhirnya aku berjaya bebas dari semua ini. TAPI harus diingatkan, aku masih ade kekasih hati yang menunggu mase utk aku 'dating' ngan dy. SPM la ape lagi. tu kekasih ati aku yg tak nmpk tapi insyaAllah akan jumpe 1 hari nnt. hurm, hope aku dpt wat yg meletop utk exam form 5 nnt.


haa, aku rase tu je kot aku nak smpaikan ari ni. aku harap aku diberi kesabaran dalam menuntut ilmu. sabar itu sebahagian dari iman. kan kan? selamat maju jayaa :)


Friday, October 22, 2010

siapa kau?


kau, yes kau.
mungkin kau tahu
blog ni khas untuk kau
cukup untuk org
mengetahui siapa kau.

kau.
luaran ya amat menyenangkan
kau.
dalaman, terbongkar segalanya

kau seorang pendengar setia
pemberi pendapat
menghiburkan hati
menceriakan suasana
TAPI tu sume dusta.

terkadang, kita terlepas pandang
orang yang selalu marah kita,
selalu tegur kita
lebih baik

DARI

orang yang caring kat kita,
selalu happykan kita
namun.

nasi suda jadi bubur.
tapi takpe.
aku, ucapkan tahniah
buat kau.
mungkin kau baca ni
kau sakit ati

kau tidak fikir ati aku?
sudah terang lagi bersuluh.
terima kasih.
atas segalanya
at least.
kau pernah buat aku
SENYUM.
video