Friday, May 3, 2013

Episod Pertama.

Assalamualaikum.

haa, sudah lama tidak hapdate.
Sedar tak sedar dah setahun aku tinggalkan blog ni.
Oleh yang demikian, aku nak cerita sebanyak mungkin pengalaman aku sepanjang berada di matrikulasi johor ini.

Wohoo!

Okay first of all.

Aku nak cerita macam mana aku boleh terjebak dalam dunia matrikulasi ni. Pada awalnya aku memang dah tolak dah matrik ni.
Tapi mungkin atas semangat dan dorongan orang yang aku sayangi. Aku pergi jua.

Percaya atau tidak,
Aku buat keputusan nak masuk matrik dua hari sebelum hari pendaftaran. Tak caya? Betul. Ini realiti.
Kelam kabut parents aku cari barangbarang untuk ke sana. Iaitu sehari sebelum pendaftaran matrikulasi.
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

28 Mei 2012.

Hari pendaftaran. Maka bermulanya kisah hidupku di matrikulasi sebagai pelajar program sains satu tahun.
Berikut adalah gambar gambar pada hari tersebut


Yes. Time ni syahdu jugak la. First time nak berpisah dari rumah dan keluarga. Padahal kejap je. Bukan lama pun.
Seriously aku jujur. Aku bukanlah perempuan yang berdikari dan pandai mengurus diri sendiri. Semuanya minta pendapat orang.
And now I have to work it by myself. Macam takut tak kuat je la kan time ni.


Kereta banyak sangat woo. Rasa macam nak semput jugak la sempat nak cari parking tak jumpa jumpa. Nasib baik ada brother brother dan sister sister fasi yang tolong para ibu bapa untuk dapatkan parking.

Dapat je parking, apa lagi terus la mendaftar. Alhamdulillah pendaftaran pun selesai. Time to check in! Wohooo. :D




See, dah nak masuk asrama pun minta mak naik bilik sekali. Memula mak kata nak tolong kemas. Tapi sebagai anak yang gojes dan baik hati ini *Masuk lif tekan button sendiri*. Maka aku pun ajak mak ke kafe dan membiarkan saja barang barang aku itu terbiar dalam beg buat seketika.

Peh kafe ramai betul dengan manusia yang berbaju putih tudung putih. Yelahh memang peraturannya begitu.
Masa daftar pakai baju putih tudung putih kain gelap. *terasa rindu sekolah* hihihi.



Terasa bagai berada di sekolah harian biasa yang mempunyai kantin terbesar di antara sekolah sekolah. *shining eyes* wink wink.
Okayy, lepas selesai semua sekali.

Parents aku pun pulang. Say goodbye to them. And I was like, melihat mereka pergi dan aku pun berpaling ke blok kediaman aku.
Dan.

Perjalanan aku sebagai student matrik bermula di sini....




-Nantikan episod kedua-

5 comments:

  1. Ohhhh.... camtu rupanya.... B-)

    http://ifaizi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. eh!! kene pakai mcm tu ke mase register?? kenapa matrik kitorang x kene buat mcm tu??? kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha matrik johor ni strict sikit. :)

      Delete
  3. mase orientasi kne pkai bju kurung putih jgak ke? please help me sis..

    ReplyDelete